O serijalu

Chef David Skoko krenuo je na put. 
U avanturu. 

U devet epizoda ove kulinarsko-putopisne avanture David Skoko vodi nas diljem Hrvatske u posjet nekima od naših najistaknutijih domaćih vinara. 

Od Slavonije i Baranje, Zagorja i Plešivice do Zadra, Krka, Pelješca te, naravno, Istre. 

Kombinacija dokumentarne serije i zabavnog formata uključuje gastronomiju, enologiju, putopis, i sve to uz autentični šarm i nesputanost jednog od naših najuspješnijih domaćih chefova, "ribareva sina" Davida Skoke. 

DAVID SKOKO motor loza kuhača

priče o NAZANIMLJIVIJIM vinarskim projektima

7149
kilometara
10
vinarskih obitelji
45
recepata
1
chef

Na svom putovanju otkriva raznolike priče o najuspješnijim vinarskim projektima Hrvatske, a usput i – kuha. Pritom koristi lokalne namirnice za zanimljiva jela koja priprema na svom šarmantnom putujućem špaheru na drva.

Vinari će mu pojasniti posebnosti svojih terroira

Pelješac

poput toga zašto je strma lokacija pelješkog Dingača idealna za uzgoj plavca maloga

Vino pod morem

kako se vino čuva na dnu mora umjesto u podrumima

Istarski vinari

način na koji su istarski vinari angažirali zajednicu da bi potaknuli razvoj vinarstva 

Baranja

sve o snažnoj tradiciji podrumarstva u osunčanoj Baranji..

DAVID SKOKO motor loza kuhača

AUTORI

Autorice serijala su Inja Korać i Tanja Tušek, a režiju potpisuje Radislav Jovanov Gonzo. Direktor fotografije je Toni Renaud, dok su za montažu zaslužni Anita Jovanov, Tomislav Pavlic i Žarko Korać.

Skladatelj originalne glazbe je Stanislav Kovačić, a skladatelj i autor teksta pjesme "Zauvijek mlada" je Max Juričić ispred projekta Plesač Sporog Stepa. Studio Šesnić&Turković zaslužni su za špicu i grafičko oblikovanje serijala, Studio Nazor za postprodukciju zvuka a Eclectica za postprodukciju slike.
EKIPA

chef i voditelj: David Skoko redatelj: Radislav Jovanov Gonzo autorice: Inja Korać, Tanja Tušek producentica: Inja Korać direktor fotografije: Toni Renaud snimatelj druge kamere: Radislav Jovanov Gonzo montažeri: Anita Jovanov, Tomislav Pavlic, Žarko Korać skladatelj: Stanislav Kovačić snimatelj zvuka: Marko Grgić postprodukcija zvuka: Studio Nazor oblikovanje zvuka: Nina Ugrinović, Ivan Zelić miks zvuka: Ivan Zelić montažer dijaloga: Miroslav Piškulić operater drona: Toni Renaud, Nino Knezović autor špice, grafika i animacija: Goran Turković, Iva Sindik Studio Šesnić&Turković razvoj web stranice: Pero Vojković animacija špice: Studio Vucić kolorist: Tomislav Stojanović, Filip Tot asistent produkcije: Mario Dobrić urednica: Tanja Kanceljak lektorica: Mirna Belina transkript: Andrea Rožić fonetičarka: Anita Tripalo odnosi s javnošću: Ivana Sansević urednica: Tanja Kanceljak

PRODUKCIJSKA KUĆA

UO Cobra Chicks Zagreb je produkcijska kuća zainteresirana za autorske audio-vizualne, igrane i dokumentarne projekte. Fokusirane smo na kvalitetan i komercijalno održiv sadržaj. Naša osnovna misija je poticati talente, a s posebnim interesom za ravnopravnost i raznolikost, ispred i iza kamere, kao i za inovativno pripovijedanje.

DAVID SKOKO motor loza kuhača

JA SAM DAVID SKOKO

Ribarev sin, otac i muž. Odrastao sam u Banjolama pored Pule, u ribarskoj obitelji koja se već četiri generacije bavi ribarstvom. Otac me naučio svemu što znam o moru i ribarenju. Kao kuhar razvijao sam svoje umijeće u obiteljskoj konobi Batelina, gdje sam kuhati učio od majke. 

Još kao dječak zavolio sam motore i putovanja. Tijekom godina proputovao sam mnogo zemalja, upoznajući tako različite ljude, njihove obitelji, kulture, prirodne ljepote i kušajući njihovu hranu. Na svojim sam putešestvijama skupio puno poznanstava i prijateljstava. 

Sva su ta iskustva na meni ostavila velik trag, neka su me i promijenila kao čovjeka i kao kuhara. Inspiriran svime što sam vidio i naučio još uvijek rastem i razvijam svoja znanja. Postao sam svjesniji velike važnosti obiteljskih, prehrambenih i tradicionalnih vrijednosti u rastu i razvoju svakog pojedinca, osobne kulture i društvenih navika.

Sada, nakon skoro 25 godina kuharske karijere, prenosim svoje znanje i iskustva edukacijama, promocijom zdrave prehrane i obiteljskih vrijednosti te očuvanjem tradicije kao inspiracije za osobni rast i razvoj. Putujem da bih se mogao vratiti. Da bih mjesto iz kojeg sam došao mogao vidjeti novim očima.

Klikom na “Prihvati sve kolačiće” pristajete na pohranjivanje kolačića na vaš uređaj radi poboljšanja navigacije web-mjesta, analize korištenja web-mjesta i pomoći u našim marketinškim naporima. Pogledajte našu  Politiku privatnosti za više informacija.