U devet epizoda ove kulinarsko-putopisne avanture David Skoko vodi nas diljem Hrvatske u posjet nekima od naših najistaknutijih domaćih vinara.
Od Slavonije i Baranje, Zagorja i Plešivice do Zadra, Krka, Pelješca te, naravno, Istre.
Kombinacija dokumentarne serije i zabavnog formata uključuje gastronomiju, enologiju, putopis, i sve to uz autentični šarm i nesputanost jednog od naših najuspješnijih domaćih chefova, "ribareva sina" Davida Skoke.
Na svom putovanju otkriva raznolike priče o najuspješnijim vinarskim projektima Hrvatske, a usput i – kuha. Pritom koristi lokalne namirnice za zanimljiva jela koja priprema na svom šarmantnom putujućem špaheru na drva.
Ribarev sin, otac i muž. Odrastao sam u Banjolama pored Pule, u ribarskoj obitelji koja se već četiri generacije bavi ribarstvom. Otac me naučio svemu što znam o moru i ribarenju. Kao kuhar razvijao sam svoje umijeće u obiteljskoj konobi Batelina, gdje sam kuhati učio od majke.
Još kao dječak zavolio sam motore i putovanja. Tijekom godina proputovao sam mnogo zemalja, upoznajući tako različite ljude, njihove obitelji, kulture, prirodne ljepote i kušajući njihovu hranu. Na svojim sam putešestvijama skupio puno poznanstava i prijateljstava.
Sva su ta iskustva na meni ostavila velik trag, neka su me i promijenila kao čovjeka i kao kuhara. Inspiriran svime što sam vidio i naučio još uvijek rastem i razvijam svoja znanja. Postao sam svjesniji velike važnosti obiteljskih, prehrambenih i tradicionalnih vrijednosti u rastu i razvoju svakog pojedinca, osobne kulture i društvenih navika.
Sada, nakon skoro 25 godina kuharske karijere, prenosim svoje znanje i iskustva edukacijama, promocijom zdrave prehrane i obiteljskih vrijednosti te očuvanjem tradicije kao inspiracije za osobni rast i razvoj. Putujem da bih se mogao vratiti. Da bih mjesto iz kojeg sam došao mogao vidjeti novim očima.