Sastojci za 5 osoba:
12 kamenica
2 limuna
2 jabuke Granny Smith
umak Worcestershire
salikornija
led
Priprema:
Otvorimo kamenice. Dio kamenica serviramo sirove na led. Ostalim kamenicama izvadimo meso i popržimo ih u tavi na malo maslinova ulja. Nasjeckamo zelene jabuke na kockice i pokapamo ih limunovim sokom da ne oksidiraju. Na svaku pečenu kamenicu stavimo žličicu jabuka, par kapi umaka Worcestershire i salikorniju.
Sastojci za 5 osoba:
500 g tune
200 ml umaka od soje
50 g lista koromača
Priprema:
Tunu narežemo na tanke fete i serviramo sirovu kao sashimi uz malo umaka od soje. Ukrasimo listom divljeg koromača.
Sastojci za 5 osoba:
10 ježeva
salikornija
papar
maslinovo ulje
Priprema:
Ježeve otvorimo, izvadimo gonade, isperemo ih i ocijedimo. Serviramo ih uz par kapi maslinova ulja i papra po ukusu. Ježeve ukrasimo salikornijom koju smo ubrali na obali.
Sastojci za 5 osoba:
2 kg dagnji
1 l vina
2 limuna
1 glavica češnjaka
1 stručak peršina
100 g krušnih mrvica
rustikalni kruh
Priprema:
Dagnje očistimo četkom ili nožem i dobro isperemo hladnom vodom. Nasjeckamo češnjak i peršin i popržimo ih na maslinovu ulju u dubokom limenom loncu. Ubacimo dagnje, podlijemo vinom i dodamo krušne mrvice. Protresemo, poklopimo i kuhamo dok se dagnje ne otvore. Serviramo buzaru u dvije zdjele uz kriške limuna i rustikalni kruh.
Sastojci za 5 osoba:
1,5 kg tune
1,5 kg boba
1 glavica luka
100 g svježe mente
50 g maslaca
1 žličica meda
1 svježi čili
sol
papar
umak od soje
ulje
Priprema:
Bob prokuhamo u vodi par minuta pa mu skinemo opnu. Narežemo luk i kratko ga popržimo na ulju, a zatim dodamo bob, začinimo solju i paprom i nastavimo pirjati 10 minuta. Nasjeckamo svježu mentu, koju ćemo izmiksati u fini pire u blenderu sa 50 g maslaca i bobom. Odrežemo tunu na pravokutnike (oko 3 cm), začinimo solju i paprom, nauljimo i ispečemo na jako zagrijanim gradelama – minutu sa sve četiri strane za medium rare. Na pire od boba serviramo tunu i pokapamo s emulzijom umaka od soje, maslinova ulja, čilija i meda.
Sastojci za 5 osoba:
1 kg voća po izboru
8 žumanjaka
175 g šećera
100 ml prošeka
50 ml varenika
listići badema za dekoraciju
Priprema:
Dobro izmiksamo žumanjke sa šećerom. Dodamo prošek. Stavimo smjesu da se kuha na pari uz stalno miješanje pjenjačom. Kada smjesa postane pjenasta krema, prelijemo je u prozirne posudice za serviranje i stavimo u hladnjak. Voće operemo, očistimo, posložimo u kremu i ukrasimo listićima badema. Pokapamo varenikom.