Sastojci:
kulen
kulenova seka
slanina
čvarci
svježi sir
zreli sir
krastavac
mileram
svježa crvena paprika
kruh
Priprema:
Nareske narežemo i serviramo na daske. Napravimo salatu od krastavaca s mileramom i narežemo paprike na prutiće.
Sastojci:
200 g očišćenog graška
175 g kiselog vrhnja
100 g kulenove seke
1 srednja tikvica
1 glavica luka
pola glavice češnjaka
maslinovo ulje
sol
papar
sjemenke suncokreta
Priprema:
Luk narežemo i propirjamo na maslinovu ulju. Dodamo kosani češnjak, narezane tikvice, grašak, narezanu kulenovu seku na kockice, začinimo i pirjamo 10 minuta. Podlijemo vodom i nastavimo kuhati još 10 minuta. Štapnim mikserom napravimo kremastu juhu. Dodamo sjemenke suncokreta i kiselo vrhnje.
Sastojci:
1,5 kg janjetine
1,5 kg teletine (narezane na srednje komade)
1 kg mladog krumpira
250 g luka
250 g mrkve
75 g ružmarina
75 g masti
sol
papar
maslinovo ulje
bijelo vino
Priprema:
Vatru za peku naložimo sat vremena prije pečenja. Janjetinu i teletinu posolimo, narežemo i začinimo povrće. Sve posložimo u posudu za pečenje, dodamo malo ulja i 2 žlice masti. Peku ugrijemo 10 do 15 min prije početka pečenja. Kada se napravi dobar žar, razgrnemo ga, stavimo posudu s mesom koju poklopimo pekom, zatrpamo žarom i ne diramo 45 minuta. Nakon toga okrenemo meso, zalijemo vinom, ponovno poklopimo i ostavimo da se peče još 40-ak minuta. Ostavimo peku otvorenu 10 do 15 min prije serviranja.
Sastojci:
350 g mascarponea
250 g vrhnja za šlag
100 g šećera u prahu
50 g kakaa u prahu
pola pakiranja plazma keksa
pola dcl ruma za kolače
Kava – moka
Priprema:
Skuhamo kavu. U plitku posudu složimo plazma kekse i prelijemo kavom. Umutimo šlag sa šećerom, dodamo mascarpone i rum te umiješamo lopaticom. U široke čaše stavimo natopljene kekse, prelijemo kremom i to ponovimo dvaput. Na vrh pospemo kakao i serviramo.