RECEPTI IZ EPIZODE 3: Pioniri graševine

Naresci,  kremasta juha, janjetina i teletina pod pekom i tiramisu

RECEPTI IZ EPIZODE 3: Pioniri graševine
Naresci za predjelo

Naresci za predjelo

Sastojci:
kulen

kulenova seka

slanina

čvarci

svježi sir

zreli sir

krastavac

mileram

svježa crvena paprika

kruh

Priprema:

Nareske narežemo i serviramo na daske. Napravimo salatu od krastavaca s mileramom i narežemo paprike na prutiće.

Proljetna kremasta juha s kulenovom sekom

Proljetna kremasta juha s kulenovom sekom

Sastojci: 

200 g očišćenog graška

175 g kiselog vrhnja

100 g kulenove seke 

1 srednja tikvica

1 glavica luka

pola glavice češnjaka

maslinovo ulje

sol

papar

sjemenke suncokreta

Priprema:

Luk narežemo i propirjamo na maslinovu ulju. Dodamo kosani češnjak, narezane tikvice, grašak, narezanu kulenovu seku na kockice, začinimo i pirjamo 10 minuta. Podlijemo vodom i nastavimo kuhati još 10 minuta. Štapnim mikserom napravimo kremastu juhu. Dodamo sjemenke suncokreta i kiselo vrhnje.

Janjetina i teletina pod pekom s krumpirima

Janjetina i teletina pod pekom s krumpirima

Sastojci:

1,5 kg janjetine

1,5 kg teletine (narezane na srednje komade)

1 kg mladog krumpira

250 g luka

250 g mrkve

75 g ružmarina

75 g masti

sol

papar

maslinovo ulje

bijelo vino

Priprema:

Vatru za peku naložimo sat vremena prije pečenja. Janjetinu i teletinu posolimo, narežemo i začinimo povrće. Sve posložimo u posudu za pečenje, dodamo malo ulja i 2 žlice masti. Peku ugrijemo 10 do 15 min prije početka pečenja. Kada se napravi dobar žar, razgrnemo ga, stavimo posudu s mesom koju poklopimo pekom, zatrpamo žarom i ne diramo 45 minuta. Nakon toga okrenemo meso, zalijemo vinom, ponovno poklopimo i ostavimo da se peče još 40-ak minuta. Ostavimo peku otvorenu 10 do 15 min prije serviranja.

Tiramisu u čaši

Tiramisu u čaši

Sastojci:
350 g mascarponea

250 g vrhnja za šlag

100 g šećera u prahu

50 g kakaa u prahu

pola pakiranja plazma keksa

pola dcl ruma za kolače

Kava – moka

Priprema:

Skuhamo kavu. U plitku posudu složimo plazma kekse i prelijemo kavom. Umutimo šlag sa šećerom, dodamo mascarpone i rum te umiješamo lopaticom. U široke čaše stavimo natopljene kekse, prelijemo kremom i to ponovimo dvaput. Na vrh pospemo kakao i serviramo.

Klikom na “Prihvati sve kolačiće” pristajete na pohranjivanje kolačića na vaš uređaj radi poboljšanja navigacije web-mjesta, analize korištenja web-mjesta i pomoći u našim marketinškim naporima. Pogledajte našu  Politiku privatnosti za više informacija.