Sastojci:
jaja
svježa ikra
butarga
luk
maslinovo ulje
sol
Priprema:
Ikru očistimo i prepržimo na maslinovu ulju s malo narezanog luka. Dodamo umućena jaja, posolimo i lagano miješamo na laganoj vatri dok jaja ne koaguliraju. Prije servisa naribamo butargu preko fritaje.
Sastojci:
zubatac
sol
papar
limun
maslinovo ulje
Priprema:
Zubatca očistimo, otkostimo i skinemo mu kožu. Narežemo ga vrlo tanko (carpaccio). Začinimo solju, paprom, limunom i domaćim maslinovim uljem.
Sastojci:
1 kg skuše
750 ml pelata
50 ml maslinova ulja
2 režnja češnjaka
1 glavica luka
list kadulje
ružmarin
lovor
sol
papar
Priprema:
Narežemo luk i kratko ga propirjamo. Dodamo pelate, začinimo i pustimo da krčka 25 minuta. Očistimo i narežemo skuše i posložimo ih u šalšu. Dodamo lovor i ružmarin. Posudu premjestimo u pećnicu te pečemo još 20 minuta na 160°C.
Sastojci:
700 g sipe
½ kg luka
300 g penna rigata
150 ml vina
40 g koncentrata rajčice
25 ml maslinova ulja sol
papar
ružmarin
lovor
Priprema:
Luk i sipe narežemo na komadiće te stavimo da se pirjaju na maslinovu ulju dok luk ne omekša. Kad ishlapi voda i sipe malo omekšaju, dodamo začine i koncentrat rajčice i kratko propirjamo. Podlijemo vinom i kad alkohol ishlapi, dodamo malo vode te kuhamo još pola sata. Skuhamo tjesteninu prema uputama na pakiranju i pomiješamo sa šugom od sipe.
Sastojci:
zubatac
sol
maslinovo ulje
Priprema:
Zubatca otkostimo, začinimo i pečemo na gril tavi 3 minute sa svake strane.
Sastojci:
4 žlice šećera
2 jaja
1 mahuna vanilije
1 prašak za pecivo
200 g tekućeg jogurta
200 g glatkog brašna
100 g grožđica natopljenih u medici
30 g šećera u prahu
prstohvat soli
malo naribane korice limuna
ulje za prženje
Krema od jogurta
Sastojci:
200 g slatkog vrhnja
200 g jogurta
150 g šećera u prahu
nekoliko kapi limunova soka
Priprema fritula:
Jaja izmiksamo sa šećerom i vanilin šećerom pa dodamo sol, jogurt, grožđice, naribanu koricu limuna, prosijano brašno i prašak za pecivo. Dobro izmiksamo. Ulje dobro zagrijemo zatim smanjimo vatru te žlicom prethodno umočenom u ulje oblikujemo fritule i stavljamo ih jednu po jednu u ulje. Nemojte prekrcati tavu kako se ulje ne bi ohladilo, a fritule upile previše masnoće! Fritule će se same okretati. Pržimo ih dok ne dobiju lijepu zlaćanu boju te potom vadimo na kuhinjski papir kako bi se ocijedio višak masnoće. Pospemo šećerom u prahu.
Priprema kreme:
Slatko vrhnje pomiješamo sa šećerom u čvrsti snijeg, pokapamo limunovim sokom i umiješamo jogurt.