RECEPTI IZ EPIZODE 7: Plešivički suživot s prirodom

Bruschette, zapečene  tikvice, rižoto sa samoniklim biljem, lungić i cheesecake

RECEPTI IZ EPIZODE 7: Plešivički suživot s prirodom
Bruschette s pestom od bosiljka i  rajčica

Bruschette s pestom od bosiljka i  rajčica

Sastojci:

pola ciabatte

pola stručka bosiljka

pola glavice češnjaka  

50 g pinjola

50 g Grana Padana

50 ml maslinova ulja

2 rajčice sol

Priprema:

Napravimo pesto u mužaru (bosiljak, pinjoli, Grana Padano, maslinovo ulje, sol), zapečemo ciabattu na grill tavi 3 minute sa svake strane dok ne dobijemo hrskavu koricu. Naribamo češnjak na bruschette, dodamo pesto i sitno narezane rajčice.

Zapečene male tikvice u šalši sa sirom

Zapečene male tikvice u šalši sa sirom

Sastojci: 

4 male tikvice 

½ l šalše od pomidora

200 g mozzarelle

100 g mladoga špinata

100 g pancete

80 g mrkve

2 režnja češnjaka

1 paprika

1 luk

Priprema:

Tikvice prerežemo na pola i izdubimo žlicom. Nasjeckamo povrće i pancetu te propirjamo 2 minute. Posložimo tikvice u posudu za pečenje, napunimo povrćem, podlijemo šalšom od pomidora i preko svega naribamo mozzarellu. Pečemo pola sata u pećnici na 170°C.

Rižoto sa samoniklim biljem

Rižoto sa samoniklim biljem

Sastojci:

250 g carnaroli riže

150 g samoniklog bilja

100 g mladoga špinata

100 g Grana Padana

100 g (tostiranih) lješnjaka

50 ml maslinova ulja

50 g maslaca

1 luk

pola češnjaka

pola kocke povrtnog temeljca

limun

Priprema:

Blanširamo samoniklo bilje, ocijedimo i dobro istisnemo te nasjeckamo na sitno. Proprirjamo kapulu i zatim tostiramo rižu na luku dok se riža ne zacakli. Podlijemo vinom i kad vino ispari, dodamo temeljac. Podlijevamo. Nakon 18 minuta kuhanja ugasimo vatru i umiješamo maslac i sir. Na kraju pospemo lješnjacima i naribamo koricu limuna.

Brzi cheesecake u čaši

Brzi cheesecake u čaši

Sastojci:

300 g skute 

150 g svježeg šumskog voća

150 g integralnih keksi

100 g vrhnja za šlag

60 g maslaca

30 g meda

30 g šećera u prahu 

svježi listovi mente

Priprema:

Kekse sameljemo u stolnom blenderu. Stavimo kekse u posudu i prelijemo rastopljenim maslacem. Smjesu podijelimo u široke čaše. Skutu, vrhnje i med izmiksamo kuhinjskim mikserom i prelijemo u sac a poche. Istisnemo smjesu u čaše ostavljajući prostor za bobičasto voće. Žlicom dopunimo čaše bobičastim voćem i ukrasimo s par listića mente.

Klikom na “Prihvati sve kolačiće” pristajete na pohranjivanje kolačića na vaš uređaj radi poboljšanja navigacije web-mjesta, analize korištenja web-mjesta i pomoći u našim marketinškim naporima. Pogledajte našu  Politiku privatnosti za više informacija.