Sastojci:
pola ciabatte
pola stručka bosiljka
pola glavice češnjaka
50 g pinjola
50 g Grana Padana
50 ml maslinova ulja
2 rajčice sol
Priprema:
Napravimo pesto u mužaru (bosiljak, pinjoli, Grana Padano, maslinovo ulje, sol), zapečemo ciabattu na grill tavi 3 minute sa svake strane dok ne dobijemo hrskavu koricu. Naribamo češnjak na bruschette, dodamo pesto i sitno narezane rajčice.
Sastojci:
4 male tikvice
½ l šalše od pomidora
200 g mozzarelle
100 g mladoga špinata
100 g pancete
80 g mrkve
2 režnja češnjaka
1 paprika
1 luk
Priprema:
Tikvice prerežemo na pola i izdubimo žlicom. Nasjeckamo povrće i pancetu te propirjamo 2 minute. Posložimo tikvice u posudu za pečenje, napunimo povrćem, podlijemo šalšom od pomidora i preko svega naribamo mozzarellu. Pečemo pola sata u pećnici na 170°C.
Sastojci:
250 g carnaroli riže
150 g samoniklog bilja
100 g mladoga špinata
100 g Grana Padana
100 g (tostiranih) lješnjaka
50 ml maslinova ulja
50 g maslaca
1 luk
pola češnjaka
pola kocke povrtnog temeljca
limun
Priprema:
Blanširamo samoniklo bilje, ocijedimo i dobro istisnemo te nasjeckamo na sitno. Proprirjamo kapulu i zatim tostiramo rižu na luku dok se riža ne zacakli. Podlijemo vinom i kad vino ispari, dodamo temeljac. Podlijevamo. Nakon 18 minuta kuhanja ugasimo vatru i umiješamo maslac i sir. Na kraju pospemo lješnjacima i naribamo koricu limuna.
Sastojci:
300 g skute
150 g svježeg šumskog voća
150 g integralnih keksi
100 g vrhnja za šlag
60 g maslaca
30 g meda
30 g šećera u prahu
svježi listovi mente
Priprema:
Kekse sameljemo u stolnom blenderu. Stavimo kekse u posudu i prelijemo rastopljenim maslacem. Smjesu podijelimo u široke čaše. Skutu, vrhnje i med izmiksamo kuhinjskim mikserom i prelijemo u sac a poche. Istisnemo smjesu u čaše ostavljajući prostor za bobičasto voće. Žlicom dopunimo čaše bobičastim voćem i ukrasimo s par listića mente.