Sastojci:
2 rustikalna bageta
65 g maslaca
1 glavica mladoga češnjaka
ružmarin
majčina dušica
sol
Priprema:
Pomiješamo maslac sa sitno nasjeckanim začinskim biljem i malo soli. Baget zarežemo poprijeko i u rezove namažemo maslac. Pečemo ga 10 minuta u zagrijanoj pećnici na 160°C.
Sastojci:
3 jaja
350 g zelenih mahuna
150 g mladoga luka
50 g jabučnoga octa
50 g bučina ulja
sol
papar
Priprema:
Skuhamo jaja. Mahunama odrežemo vrhove i kuhamo ih nekoliko minuta u posoljenoj vodi. Narežemo mladi luk i jaja. Pomiješamo mahune s lukom i jajima i začinimo.
Sastojci:
Kisele paske (stapke cvijeta češnjaka)
Feferoni
Sastojci:
dimljeni šaran
mljevena paprika
Priprema:
Šarana očistimo i okrenemo na tavi te pospemo s paprikom kad serviramo na tanjur.
Sastojci:
5 deverika (400–500 g)
2 l masti
600 g oštroga brašna
20 g dimljene slatke paprike
sol
Priprema:
Deverike narežemo s obje strane tankim rezovima kao i u emisiji, posolimo i pobrašnimo te pržimo u masti dok ne porumene.
Sastojci:
350 g mladoga špinata
175 g feta sira
pola glavice mladoga češnjaka
sol
papar
maslinovo ulje
Priprema:
Špinat blanširamo u vrućoj vodi, ocijedimo, dodamo fetu, češnjak i začine te smiksamo u blenderu u finu kremu.
Sastojci:
500 otkoštenih trešanja
pola pakiranja kora za savijače
150 g griza
100 g šećera
2 jogurta
50 ml ulja
pola vanilin šećera
pola praška za pecivo
korica limuna
Priprema:
Pomiješamo 2 jogurta s uljem, šećerom, grizom, vanilin šećerom i praškom za pecivo. Premažemo koru smjesom, položimo preko nje drugu koru i ponovno premažemo smjesom, a zatim i treću. Nakon treće kore rasporedimo trešnje, naribanu koricu limuna i zarolamo. Premažemo smjesom i vanjski dio savijače. Smjesa je dovoljna za dvije savijače. Pečemo otprilike 40 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 180 °C.